Skip to main content

Marockansk inredning är känd för sina rika färger, mönster och texturer. Denna stil har inspirerat designers över hela världen, inklusive grafiska designers som letar efter nya sätt att skapa visuella element som sticker ut från mängden.

Den marockanska inredningsstilen har en unik estetik som är fylld av mönster, former och texturer som kan användas för att skapa spännande grafiska element. Ett exempel på en vanlig marockansk designfunktion är zellige, som är en form av keramiska plattor med geometriska mönster. Dessa plattor kan användas som inspiration för att skapa grafiska mönster som kan användas på allt från affischer till webbdesign.

En annan marockansk inredningsdetalj är filigranljus, som är handgjorda lampor med intrikata mönster som släpper igenom ljuset. Dessa ljus kan inspirera till att skapa grafiska element med transparenta överlagringar och mönster som kombinerar positiva och negativa utrymmen.

Marockansk inredning är också känd för sina textilier och mattor med färgrika mönster och texturer. Dessa kan användas som inspiration för att skapa grafiska element med djup och textur som ger en tredimensionell känsla.

Marockansk inredning är en mångsidig och inspirerande stil

Färger är också en viktig del av den marockanska inredningsstilen. Röda, blåa, gröna, gula och orange är vanliga färger som används i mönster och dekorationer. Dessa färger kan användas som inspiration för att skapa grafiska element med djärva färger och kontraster.

Marockansk inredning är en mångsidig och inspirerande stil som kan inspirera till ny grafisk design. Genom att ta inspiration från marockanska mönster, texturer, färger och former kan grafiska designers skapa visuella element som sticker ut och ger en unik estetik till sina projekt.

Om du är intresserad av grafisk form och design är bloggen HighWaydesign.nu en resurs du bör kolla in. HighWaydesign är en blogg som fokuserar på att dela kunskap och inspiration inom grafisk form och design. Här hittar du artiklar, tutorials och resurser som kan hjälpa dig att utveckla din färdighet och förståelse inom området. HighWaydesign täcker allt från typografi och layout till grafiska verktyg och programvara. Genom att lära av experter och ta del av deras insikter kan du bli bättre på att skapa grafisk form och design som sticker ut och kommunicerar ditt budskap på ett effektivt sätt.